Starten als zzp'er

Wil jij graag meer keuzevrijheid, zelfstandigheid en onafhankelijkheid? Waag de sprong naar het ondernemerschap! Wij weten als geen ander wat er komt kijken bij het opzetten van een eigen bedrijf. We geven je uitgebreide voorlichting, vertellen je eerlijk alle voor- en nadelen en ondersteunen je met onze jarenlange ervaring en kennis van wet- en regelgeving in de branche.
Waarom zzp'er worden?

Zzp'er worden: zo doe je dat

Ben je benieuwd welke stappen je kunt ondernemen om zzp’er te worden? Wij hebben een stappenplan voor je opgesteld met alle informatie die je nodig hebt om goed voorbereid van start te gaan met jouw bedrijf. Met onze business tools kan jij gratis zorgeloos starten met ondernemen!

Stap 1

Stel een ondernemersplan op

Is jouw idee haalbaar en heeft het kans van slagen in jouw branche? In een ondernemersplan schep je duidelijkheid over jouw idee en breng je de sterke en zwakke kanten van je idee aan het licht. Een ondernemersplan is niet verplicht, maar kan wel heel handig zijn om alles goed op een rijtje te zetten. Wat neem je allemaal mee in je plan?

  • (Achtergrond) informatie over jezelf, je werkervaring en doelstellingen
  • Een marketingplan inclusief je producten of diensten
  • Een marktanalyse, zodat je de haalbaarheid kunt nagaan
  • Een financieel plan met inzicht in je omzet, kosten en winst

Stap 2

Bedenk een bedrijfsnaam en logo

Bijna niets is zo belangrijk als een bedrijfsnaam. Zorg ervoor dat de naam iets zegt over jouw merk en duidelijk is, zodat anderen zich direct een beeld kunnen vormen bij jouw naam. Wees uniek en houd rekening met uitspraak en de betekenis in andere talen.

Stap 3

Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel

Voordat je start met het leveren van jouw diensten of producten, zal je jouw bedrijf bij de Kamer van Koophandel moeten inschrijven. Hiervoor dien je een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Op de website van KvK kun je jouw onderneming inschrijven en een afspraak maken, en zie je direct welke kosten hieraan verbonden zijn. De Kamer van Koophandel geeft automatisch je gegevens door aan de Belastingdienst. Wel zo makkelijk.

Stap 4

Dek je risico’s af

Als eigen ondernemer wil je alles gewoon goed geregeld hebben. ZZP365 voorziet in alle facetten van jouw ondernemerschap. Met onze ondernemerstoets controleer jij of je ook een echte zelfstandig ondernemer bent en met onze door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomsten weet je zeker dat er geen sprake is van verkapt loondienstverband. Ook bewaken wij jouw ondernemerschap en sturen we je alerts als je actie moet ondernemen. Het resultaat? Geen naheffingen en ondernemersrisico’s, conform de meest recente wet- en regelgeving.

Doe de ondernemerstoets

Stap 5

Verzekeringen afsluiten

Waar wordt gewerkt, worden soms fouten gemaakt. Het is fijn om te weten dat je goed bent verzekerd, ongeacht in welke branche je werkzaam bent. Dit doe je door je persoonlijk te verzekeren, maar het kan ook handig zijn om bedrijfsverzekeringen af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een aansprakelijkheidsverzekering, ziekte- en arbeidsongeschiktheid, pensioen, inboedel en rechtsbijstand. Benieuwd? Wij helpen je graag op weg!

Meer informatie

Stap 6

Administratie bijhouden

Als kersverse ondernemer wil je niets liever dan je bezighouden met jouw diensten of producten. Toch ben je verplicht om een administratie bij te houden en te bewaren. Je kunt je administratie zelf doen, maar ook uitbesteden. ZZP365 ondersteunt je bij alle administratieve handelingen: van het aanmaken van nieuwe opdrachten en het invoeren van gewerkte uren tot het beheren van jouw bedrijfsinformatie en het maken van facturen. Zo werk je makkelijker, sneller en slimmer.

Start gratis met ZZP365

ZZP365 helpt je op weg

Als zzp’er loop je bij het starten van jouw bedrijf tegen allerlei vragen aan: wet- en regelgeving, belastingen, btw-aangiftes, opdrachten en contracten. Juist dan is het handig om gebruik te maken van onze uitgebreide business tools. ZZP 365 legt je graag uit hoe alles werkt en beantwoordt je vragen. Maak gebruik van ons gratis backoffice software waarbij je zeker weet dat je zowel administratief, juridisch als financieel goed geregeld hebt.

Meld je gratis aan
Direct en kosteloos starten met slim zzp'en.