Goedgekeurde modelovereenkomsten

Werken met goedgekeurde modelovereenkomsten

De Wet DBA zorgt ervoor dat opdrachtgever en ZZP'er samen verantwoordelijk zijn voor het toetsen van de arbeidsrelatie. Als je samen overeenkomt dat je gaat werken op basis van een zelfstandige opdracht en dus geen arbeidsrelatie hebt moet je de opdracht op een andere manier vastleggen. Om ervoor te zorgen dat je risico's beperkt en de juiste afspraken vast legt kun je hiervoor gebruik maken van een modelovereenkomst. Via de software van ZZP365 kun je gebruik maken van een door de belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst om jouw opdracht met je opdrachtgever vast te leggen.

Gratis account aanmaken
Maak gratis gebruik van onze modelovereenkomsten

Jouw voordelen als professional:

  • Geen risico op schijnzelfstandigheid
  • Je hoeft zelf niet met de belastingdienst te schakelen
  • Je kunt gratis je opdracht toetsen
  • Geen risico op boetes
  • Mogelijkheid om je modelovereenkomst direct naar je opdrachtgever te sturen
  • Maak gebruik van onze urenregistratietool of automatische factuurgeneratie en bespaar tijd
Laat niets aan het toeval over

Een modelovereenkomst is niet verplicht, maar het is wel slim om je afspraken op deze manier vast te leggen. Door het tekenen van een modelovereenkomst sluit je namelijk een arbeidsrelatie uit. Wil je helemaal zeker zijn dat je opdracht niet kan worden aangemerkt als een schijndienstverband, dan kun je via onze tools ook een ondernemerstoets doen. Op deze manier laat je niets over aan het toeval.

Meld je gratis aan
Gemakkelijk in gebruik
Testimonial

"Ik houd meer tijd over voor de leuke dingen."

Sinds ik met ZZP365 werk scheelt het mij wekelijks zoveel tijd aan administratie. Van opdrachten aanmaken t/m urenregistratie en facturatie, dit alles met 1 programma, super!
Lidewij B.  / Grafisch vormgever / ZZP'er
Testimonial

"Alles in één programma en gemakkelijk in gebruik."

“Mijn gewerkte uren gemakkelijk invoeren, automatische factuurgeneratie en keuze om de facturen binnen 14 dagen te laten uitbetalen. Dat vind ik fijn aan ZZP365”
Stefan U. / Frontend developer / ZZP'er
Terug naar het overzicht